
- reklama -
Suroviny
2 – 3 porce
- 2 svazky chřestu
- krabička hnědých žampionů (200 g) – mohou být i bílé, ale hnědé jsou aromatičtější
- vrchovatá lžíce másla na pánev
- sůl
- 1 čajová lžička cukru
- kmín
- pepř
- ředkvičky
- zelená petrželka kudrnka
Postup přípravy receptu
-
Chřest očistíme, oloupeme. Spaříme vařící osolenou a oslazenou vodou tak na 15 minut. Žampiony nakrájíme na plátky a podusíme na vrchovaté lžíci másla s kmínem, pepřem a solí.
-
Ředkvičky nakrájíme, na talíř nandáme chřest se žampiony, ředkvičkou a posypeme hojně petrželkou.
Poznámka od kuchařky
Záleží na opravdu důkladném oloupání a očištění chřestu. Slupka a zbylá vlákna jsou tuhá a nepoživatelná.
Tohle udělal můj muž, ale nechce, abych ho s tím spojovala. Je to skvělé.
Kuchařka: spagetka