
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 5 kuřecích stehenních řízků
- 1 vyzrálé mango
- 2 prolisované stroužky česneku
- 220 g nadrobno nakrájeného pórku
- 1 hrnek klíčků vigny nebo munga
- 150 ml manga(šťávy nebo džusu)
- 1 lžíce bílého vinného octa
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce kečupu
- 1 lžička kukuřičného škrobu
Postup přípravy receptu
-
Rozehřejeme slunečnicový olej.
-
Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky.
-
Nakrájené maso opékáme asi 10 minut dozlatova.
-
Mango oloupeme a nakrájíme na proužky.
-
Do woku přidáme česnek, pórek, mango a klíčky a směs za stálého míchání na středně silném ohni opékáme 2-3 minuty, až pórek změkne.
-
V misce promícháme mangovou šťávu, vinný ocet, med, kečup a kukuřičný škrob.
-
Směs s kukuřičným škrobem nalijeme do woku a pokrm za stálého míchání zahříváme alespoň 2 minuty, dokud šťáva nezhoustne. Potom wok odstavíme.
Kuchařka: aadulka