Sladkokyselé kuře s mangem

62
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 lžíce slunečnicového oleje
5 kuřecích stehenních řízků
1 vyzrálé mango
2 prolisované stroužky česneku
220 g nadrobno nakrájeného pórku
1 hrnek klíčků vigny nebo munga
150 ml manga(šťávy nebo džusu)
1 lžíce bílého vinného octa
2 lžíce medu
2 lžíce kečupu
1 lžička kukuřičného škrobu

Postup přípravy receptu

  1. Rozehřejeme slunečnicový olej.

  2. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky.

  3. Nakrájené maso opékáme asi 10 minut dozlatova.

  4. Mango oloupeme a nakrájíme na proužky.

  5. Do woku přidáme česnek, pórek, mango a klíčky a směs za stálého míchání na středně silném ohni opékáme 2-3 minuty, až pórek změkne.

  6. V misce promícháme mangovou šťávu, vinný ocet, med, kečup a kukuřičný škrob.

  7. Směs s kukuřičným škrobem nalijeme do woku a pokrm za stálého míchání zahříváme alespoň 2 minuty, dokud šťáva nezhoustne. Potom wok odstavíme.