Jelení guláš podle Jirky

176
- reklama -

Suroviny
4 porce

1000 g jelení maso
10 dkg sádla
2 velké cibule
slanina
2 velké lžíce sladké papriky
rajský protlak
sůl
gulášové koření
2 stroužky česneku
kmín
majoránka
citrónová kůra
hladká mouka
vývar

Postup přípravy receptu

  1. Maso ze zvěřiny na přípravu guláše marinujeme alespoň 24 hodin ve směsi vody a octa v poměru 5:1 s nakrájenou cibulí a lžičkou plnotučné hořčice a nakrájenou slaninou.


    Zobrazit celý recept

  2. Na sádle osmažíme dočervena nakrájenou cibuli a přidáme papriku. Ihned zastříkneme vodou, aby paprika nezhořkla. Přidáme naložené maso, dále protlak, sůl, trochu gulášového koření, česnek, majoránku, jednu lžičku kmínu, nastrouhanou kůru ze čtvrtiny citrónu a zalijeme 0,5 l vody.

  3. Když je maso měkké, tak jej vyndáme a šťávu zaprášíme 2 lžícemi hladké mouky, zasmažíme a zalijeme vývarem. Povaříme, přecedíme a přidáme maso. Podáváme samozřejmě s knedlíkem……

Poznámka od kuchařky

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině „Vaříme s Jirkou“ (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/