
- reklama -
Suroviny
- 6 nožiček párků se sýrem (lze libovolné)
- gulášová paprika
- 1 cibule
- 1/2 česneku
- pepř
- sůl
- Harissa
- kapka chilli koření
- čerstvý libeček
- majoránka
- tymián (lze i sušené nebo mražené) – množství dle své chuti
- vařené brambory
- strouhaný chléb na dohuštění
- tuk na pánev (sádlo)
- tekutina na podlití bujon (popř. voda, vývar, masox) – výsledné množství dle naší oblíbené hustoty (cca 250 ml)
Postup přípravy receptu
-
V kastrolu rozpustíme sádlo, zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky česnek.
-
Přidáme papriku, osmažíme (pozor na připálení) a vsypeme na kolečka nakrájený párek, osmahneme a zalijeme trochou tekutiny (voda, vývar, masox). Podusíme asi 5 minut a vsypeme zbylé koření a bylinky.
-
Doplníme tekutinu na potřebné množství šťávy a vsypeme nastrouhaný chléb, který šťávu zahustí, provaříme asi 10 minut, přidáme brambory, promícháme a prohřejeme. Upravujeme množství, chuť i hustotu dle nás.
Kuchařka: spagetka









