Sváteční kuře na jablkách

52
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 kuře
2 jablka
1 lžíce másla
1 lžíce rybízové marmelády nebo rybízu
petrželka na ozdobu
kurkuma
Nádivka:
1 lžíce másla
1 cibule najemno pokrájet
10 dkg žampionů nebo hříbků (pokrájené na plátky)
3 plátky šunky nakrájené najemno
2 lžíce strouhanky
1 lžíce posekané petrželky
2 jablka nahrubo postrouhané
1 lžíce citrónové šťávy
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si nádivku: na másle osmahneme cibulku, přidáme žampiony nebo hříbky, orestujeme. Dále přidáváme šunku , strouhanku, petrželku – vše prohřejeme a přimícháme postrouhaná jablka s citrónovou šťávou. Kdo chce, přisolí, opepří.


    Zobrazit celý recept

  2. Nádivku natlačíme do kuřete (já použila spojená stehna, která jsem sešila).

  3. Kuře posypeme troškou kurkumy – pro barvu i chuť!

  4. Pokud nám zůstane nádivka, dáme ji společně s kuřetem péct do trouby. Kuře trochu podlijeme vodou.

  5. Zbylá 2 jablka oloupeme a vykrojíme jádřinec (vykrajovátkem, nebo nožem) a nakrájíme na 1 cm silná kolečka, která opečeme na másle.

  6. K jablkům zamícháme marmeládu a zahřejeme, nebo jen přímo zdobíme jablka při servírování. Příloha: Ke svátečnímu kuřátku bych doporučovala rýži nebo bramborovou kaši. Toto kuřátko je velice jednoduché jak surovinami, tak přípravou, ale chuť je opravdu sváteční…

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Knihovnička receptů-To nejlepší z kuřecího