- reklama -
Suroviny
- balíček sójových kostek
- 1/2 l mléka
- 1 střední cibule
- 1 kelímek smetany na vaření (12%)
- kostka masoxu – já dal hovězí ale možná by byl lepší bylinkový
- bazalka
- hladká mouka
- máslo
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
-
Sójové maso přelijeme vodou, ve které jsme rozpustili kostku masoxu tak, aby bylo ponořené a mohlo bobtnat. Necháme aspoň 3 hodiny, aby nasáklo chuť masoxu.
-
V kastrolku na oleji dáme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme lehce vymačkané sojové maso a podlijeme trochou vody, vlijeme mléko a zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně.
-
Na závěr přidáme nadrobno nakrájenou bazalku. Já sem dal čerstvou, ale může být i sušená, a zjemníme máslem. Podáváme s rýží nebo těstovinami.
Kuchař: jirka66