Pálivé tyčky pro plechové huby

34
- reklama -

Suroviny

100 g vody
20 g oleje
200 g hladké mouky
rovná lžička soli (ne zcela plná)
1/2-1 lžička mleté pálivé papriky (popř. chilli)
6-7 g čerstvého droždí

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodě dobře rozmícháme droždí, pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto. Je-li mouka více savá, můžeme jí 0,5-1 lžíci během hnětení přidat. Těsto by mělo být příjemně tvárné (např. jako měkká žvýkačka).
    Hotové necháme 30-45 minut kynout.


    Zobrazit celý recept

  2. Vykynuté těsto propracujeme a rozválíme na nevelký obdélník, cca 25×20 cm a necháme ho pár minut odpočinout.

  3. Nožem nebo rádýlkem na pizzu plát těsta rozkrájíme na 1-1,5 cm široké proužky, které při přenášení na plech s pečícím papírem nebo fóliíí v rukách opatrně natáhneme na šířku plechu. Tam je můžeme nechat takhle dlouhé nebo je překrojit napůl.

  4. Než se na 200°C nahřeje trouba, tyčky dokynou – upečeme je v dobře vyhřáté troubě, 13-17 minut. Kdo má rád tyčky křupavější, sníží v druhé půli pečení teplotu trouby a tyčky dopéká (dosouší) o něco déle.

Poznámka od kuchařky

Pálivé máme rádi, takže dávám papriky více nebo navíc přisypnu trochu chilli.

Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz