- reklama -
Suroviny
20kousku
- 6 vajec
- 300 g polohrubé mouky
- 300 g cukru
- tuk
- mouka na vymazání a vysypání plechu
- hroznové víno
- KRÉM:
- 1 vanička tvarohu
- 100 g moučkového cukru
- 100 g másla
- 50 g kokosu
- POLEVA:
- 100 g čokolády na vaření
- 100 g másla
Postup přípravy receptu
-
Žloutky ušlehejte s cukrem do pěny.
-
Z bílků ušlehejte pevný sníh a mouku prosejte.
-
Postupně vmíchejte sníh a mouku do žloutkové pěny.
-
Těsto natřete na vymazaný a vysypaný plech. Vložte do trouby vyhřáté na 200°C a upečte.
-
V hrnci rozehřejte máslo a nechte ho trošku vychladnout. Přidejte tvaroh, cukr a kokos a umíchejte krém.
-
Upečený piškot nechte vychladnout a potom na něj rozetřete krém.
-
Čokoládu rozehřejte za stálého míchání spolu s máslem ve vodní lázni. Povrch poklaďte napůl rozkrojenými hrozny a polijte čokoládovou polevou.
-
Nechte v chladnu uležet a můžete podávat.
Poznámka od kuchařky
Recept mám z časopisu „Překvapení“
Kuchařka: pipicek