
- reklama -
Suroviny
10-12 porcí
- Piškot:
- 4 vejce
- 20 dkg polohrubé mouky
- 20 dkg cukru
- 10 lžic oleje
- 10 lžic horké vody
- prášek do pečiva
- Krém:
- vanilkový pudink
- banánový pudink (může být i jiná příchuť)
- 1 tvaroh
- cukr
- 1/2 l mléka
- Ovoce:
- ananas (může být i jiné ovoce)
- trocha čokolády na nastrouhání
- cukrárenské želé (kdo nemá rád, může polít pudinkem uvařeným se šťávou z kompotu či vody + cukr)
Postup přípravy receptu
-
Vychladlý korpus rozřízneme, dáme půlku krému, přiklopíme druhou plackou, dáme zbylý krém, ananas a nalijeme želé – dle návodu
-
Krém – uvaříme pudink, do vychladlého vmícháme tvaroh.
Poznámka od kuchařky
Piškot je stejný, jako nebeské potěšení, zdobení stejné, jako dortík za pět prstů, nevěděla jsem, ke kterému ho mám přidat, tak jsem ho s dovolením přidala jako další recept, je opět velmi lehký na jídlo, sladký akorát a z této dávky je vyšší, než dortík za pět prstů!
Kuchařka: Lenka Lejskova