Bramborová roláda se špenátem a mletým masem

62
- reklama -

Suroviny

5 větších brambor
cca 80 g strouhaného parmazánu
——–
1 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce oleje
250 g mletého masa (směsi)
pepř, sůl
1 lžička sladké mleté papriky
hrst sekané petrželové nati
cca 200 ml krájených rajčat z konzervy
——–
250 g baby špenátu (nebo mražených listů)
plátek másla
2 stroužky česneku
sůl, pepř
1 kelímek ricotty (200 g)
——–
100 g strouhané mozzarelly

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané syrové brambory pokrájíme na tenké plátky a vyložíme jimi papírem vystlaný a parmazánem vysypaný pečící plech (25×35 cm). Plátky dáváme v jedné vrstvě tak, aby se trochu překrývaly a dno bylo důkladně zakryté. Lehce je osolíme a ještě trochu posypeme parmazánem. Upečeme v troubě vyhřáté na 170 st. – pečeme asi 20-25 minut, aby brambory byly měkké a ne moc připečené.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím připravíme náplně. Na pánvi opečeme dorůžova cibulku, přidáme posekaný česnek a mleté maso. Důkladně orestujeme, pak přidáme petrželku a sekaná rajčata. Společně podusíme a dochutíme paprikou, solí a pepřem. Odložíme stranou a na druhé pánvi připravíme špenát – na másle a troše posekaného česneku špenát podusíme a osolíme. Přesuneme ho do misky a promícháme s ricottou (neměla jsem ricottu, dala jsem Philadelphii).

  3. Na upečené brambory rozetřeme ricottový špenát, na něj směs z mletého masa a postrouháme mozzarellou. Pomocí pečícího papíru svineme do rolády a ještě 15 minut dopékáme.

Poznámka od kuchařky

Volně podle videa na Chutny.TV