Suroviny
- 5 větších brambor
- cca 80 g strouhaného parmazánu
- ——–
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 250 g mletého masa (směsi)
- pepř, sůl
- 1 lžička sladké mleté papriky
- hrst sekané petrželové nati
- cca 200 ml krájených rajčat z konzervy
- ——–
- 250 g baby špenátu (nebo mražených listů)
- plátek másla
- 2 stroužky česneku
- sůl, pepř
- 1 kelímek ricotty (200 g)
- ——–
- 100 g strouhané mozzarelly
Postup přípravy receptu
-
Oloupané syrové brambory pokrájíme na tenké plátky a vyložíme jimi papírem vystlaný a parmazánem vysypaný pečící plech (25×35 cm). Plátky dáváme v jedné vrstvě tak, aby se trochu překrývaly a dno bylo důkladně zakryté. Lehce je osolíme a ještě trochu posypeme parmazánem. Upečeme v troubě vyhřáté na 170 st. – pečeme asi 20-25 minut, aby brambory byly měkké a ne moc připečené.
-
Mezitím připravíme náplně. Na pánvi opečeme dorůžova cibulku, přidáme posekaný česnek a mleté maso. Důkladně orestujeme, pak přidáme petrželku a sekaná rajčata. Společně podusíme a dochutíme paprikou, solí a pepřem. Odložíme stranou a na druhé pánvi připravíme špenát – na másle a troše posekaného česneku špenát podusíme a osolíme. Přesuneme ho do misky a promícháme s ricottou (neměla jsem ricottu, dala jsem Philadelphii).
-
Na upečené brambory rozetřeme ricottový špenát, na něj směs z mletého masa a postrouháme mozzarellou. Pomocí pečícího papíru svineme do rolády a ještě 15 minut dopékáme.
Poznámka od kuchařky
Volně podle videa na Chutny.TV