
- reklama -
Suroviny
1-2 porce
- cejn velký ( 2 filety cca 600 g )
- chilli pasta domácí výroby
- (chilli papričky, papriková pasta, oliv.olej, sůl)
- sůl
- pepř
- kmín
Postup přípravy receptu
-
Cejna vykucháme, očistíme od šupin a uřízneme opatrně dva filety, kde ale ponecháme žeberní kosti. Odřízneme ploutve a ještě opětovně dočistíme. Filety cejna osolíme a potřeme chilli pastou a bohatě posypeme kmínem.
-
Předehřejeme troubu a na plech si dáme olejem potřený pečící papír a na něj položíme oba filety. Jeden kůží nahoru a jeden kůží dolů. Dáme do trouby a pomalu pečeme úplně do lahodného křupava. Podáváme samotné nebo s čerstvým chlebem či bagetkou.
Poznámka od kuchařky
Hodně chuťově podceňovaná ryba našich vod. V současné době je ve tření. U vtoku řeky Svratky do Novomlýnské nádrže jsou u břehu k vidění trofejní kusy dosahující i 65 cm a váhy kolem 4 kg. Má hodně kostí, ale s tím se tak nějak u ryb musí počítat.
Kuchař: Colombo65