
Suroviny
4-6 porcí
- 1 kg vepřové kýty
- 1 cibule
- česnek
- mrkev
- uzený špek
- rychlosůl (PRAGANDA)
- olej
- sůl
- kmín
- Omáčka:
- 1 Rama cremefine (na vaření)
- zeleninový vývar
- 3 lžíce plnotučné hořčice
- světlá jíška
- oříšek másla
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou kýtu převážeme nití, aby si udržela požadovaný tvar (váleček).
-
Poté maso prošpikujeme hranolky uzeného špeku a to nejméně 8 kusy.
-
Vepřovou kýtu potřeme rychlostí PRAGANDA, bohatě posypeme kmínem. Maso dáme uležet do lednice minimálně do druhého dne.
-
Po uležení maso potřeme trochou oleje a zprudka na pánvi opečeme ze všech stran.
-
Pečeme v římském hrnci podlité vodou. K pečeni dáme dvě mrkve, 4 celé stroužky česneku a celou cibuli i se slupkou. Dáme péct do trouby na mírnou teplotu.
-
Po 45 minutách mírného pečení případně doplníme vodu a pečeme ještě 20 minut do zlatova. Omáčku připravíme tak, že štávu (vývar) z uvedené pečínky přecedíme přes sítko do hrnce, přidáme uvedené množství hořčice, celou Ramu cremefine, provaříme a dohustíme světlou instantní jíškou a zjemníme oříškem másla. Podáváme se šťouchaným bramborem.









