- reklama -
Suroviny
- Tekutina: mléko nebo voda
- trocha cukru
- droždí
- mouka
Postup přípravy receptu
-
Odlijeme část odměřené tekutiny (100-150 ml) a ohřejeme ji třeba v mikrovlnce, musí být příjemně teplá, ne horká.
-
Vmícháme cukr, droždí a tolik mouky, aby vzniklo řídké těstíčko. Necháme ho v teple vzejít, zvětšit objem = kvásek, který pak přimícháme k ostatním surovinám a tak vypracujeme kynuté těsto.
Poznámka od kuchařky
Každý dělá kvásek malinko jinak….někdo ho třeba, místo v misce, udělá přímo v důlku v mouce….
Popsaný způsob je vyzkoušený, vyjde vždycky a kuchařka hned vidí, jak kvásek v misce narůstá.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Kuchařka: cathleen