Lahůdkové kachní čtvrtky na žampionech s paprikou a jablkem.

56
- reklama -

Suroviny
2 – 4 podle jedlíků

1/2 kachny
2 jablka
6 zelených sladkých paprik
10 malých žampionů
sůl
pálivá paprika
drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Kachní čtvrtky posypeme paprikou, kmínem a osolíme, zprudka opečeme z obou stran a podlijeme trochou vody. Dusíme do měkka. Před dodušením oloupeme jablka, nakrájíme na plátky a přidáme k masu. Papriky si očistíme a nakrájíme na proužky. Maso vyndáme z kastrolu a v té vypečené šťávě papriky dusíme do měkka. Zvlášť si na másle podusíme žampiony, posypeme kmínem a osolíme dle chuti.


    Zobrazit celý recept

  2. Na talíř dáme maso, papriky s rozdušeným jablkem a na maso vložíme žampiony.

  3. Větší jedlík jako přílohu zvolí chléb (nejlépe domácí čerstvě upečený).

Poznámka od kuchařky

V Albertu měli v akci ty čtvrtky, tak jsem po delší době dělala kachničku, děláme ji dost málo.