- reklama -
Suroviny
- 250 ml malinové marmelády
- 300 g piškotů
- 200 ml griotky (ještě lépe malinový likér)
- 300 g malin (i mražených)
- 600 ml mléka
- 200 g bílé čokolády
- 4 žloutky
- 50g cukru krupice
- 1 lžíce Solamylu nebo Maizeny
- 1 smetana na šlehání
Postup přípravy receptu
-
Piškoty namažeme z jedné strany marmeládou a vyskládáme nenamazanou stranou nahoru do větší skleněné mísy.
-
Pokapeme polovinou alkoholu, postrouháme trochou čokolády a posypeme polovinou malin.
-
Postup zopakujeme, vše důkladně stlačíme a mísu dáme do lednice.
-
Mléko s čokoládou (trochu necháme na konečné posypání) žloutky, cukrem a škrobem přivedeme za stálého míchání k varu a zahříváme do zhoustnutí.
-
Krém necháme vychladnout a přelijeme jím malinovou vrstvu.
-
Navrch ušleháme smetanu a posypeme zbytkem strouhané čokolády.
-
Necháme vychladit.
Poznámka od kuchařky
Božské je slabé slovo….
Kuchař: jajine