
- reklama -
Suroviny
- kuře (čím menší tím lépe)
- cibule
- česnek
- majoránka
- sůl
- bílý pepř
- mletý kmín
- krajíc chleba na zahuštění
- brambory
- mrkev (vařené ve slané „očesnekované“ vodě)
Postup přípravy receptu
-
Na mírně omaštěné pánvi necháme zhnědnout cibuli ( jedna střední na 2 porce ), přidáme osolené porce kuřete, z obou stran opečeme, podlijeme vývarem nebo vodou + kmín + nadrcený česnek, dusíme pod pokličkou za občasného nakouknutí a doplnění tekutiny cca 15 – 20 minut.
-
Vařené brambory s mrkví nastrouháme na hrubém struhadle, promícháme.
-
Nastrouháme si krajíc chleba na jemnější straně struhadla. Hotové porce masa vyjmeme, do šťávy nasypeme strouhaný chléb, necháme krátce povařit. Kdo rád omáčky víc, lze doladit přidáním tekutiny a dalšího chleba. Vrátíme porce kuřátka, prohřejeme a můžeme podávat.
Kuchařka: J. A.