Česnekové kuře + šťouchané brambory s mrkví

68
- reklama -

Suroviny

kuře (čím menší tím lépe)
cibule
česnek
majoránka
sůl
bílý pepř
mletý kmín
krajíc chleba na zahuštění
brambory
mrkev (vařené ve slané „očesnekované“ vodě)

Postup přípravy receptu

  1. Na mírně omaštěné pánvi necháme zhnědnout cibuli ( jedna střední na 2 porce ), přidáme osolené porce kuřete, z obou stran opečeme, podlijeme vývarem nebo vodou + kmín + nadrcený česnek, dusíme pod pokličkou za občasného nakouknutí a doplnění tekutiny cca 15 – 20 minut.

  2. Vařené brambory s mrkví nastrouháme na hrubém struhadle, promícháme.

  3. Nastrouháme si krajíc chleba na jemnější straně struhadla. Hotové porce masa vyjmeme, do šťávy nasypeme strouhaný chléb, necháme krátce povařit. Kdo rád omáčky víc, lze doladit přidáním tekutiny a dalšího chleba. Vrátíme porce kuřátka, prohřejeme a můžeme podávat.