Medové lívanečky se skořicovým máslem

39
- reklama -

Suroviny
Plný talíř

Těsto:
250 ml podmáslí
2 vejce – bílky našlehat zvlášť
citrónová kůra
vanilkový extrakt
25 g změklého másla
60 ml medu
160 g hladké mouky
1,5 lžičky prášku do pečiva
rozinky
Skořicové máslo: (vše vyšlehat – asi 5 min)
100 g změklého másla
1/2 lžičky skořice
60 ml medu

Postup přípravy receptu

  1. Na lívanečky smícháme podmáslí se žloutky, citrónovou kůrou, vanilkou, máslem a medem, vše dobře vyšlehat, potom zašleháme mouku a prášek do pečiva.


    Zobrazit celý recept

  2. Nakonec přidáme rozinky a sníh z bílků.

  3. Z těsta lžící nabíráme řidší těsto a dáváme na pánev smažit.

  4. Ještě za tepla polijeme skořicovým máslem a podáváme. Jsou výborné i další den za studena.

Poznámka od kuchařky

Už jsem vyzkoušela spoustu receptů na lívance, ale tenhle s medem mě opravdu zaujal.