
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 kuřecí čtvrtky
- 1 vajíčko
- asi 1/2 dcl mléka
- 10 dkg tvrdého sýra
- 1 citrón
- 4 ks bobkový list
- 4 plátky prorostlého uzeného masa
- 4 žampiony
- 2 rajčata
- sůl
- pepř
- koření na kuře
- alobal
- strouhanka podle potřeby
Postup přípravy receptu
-
Alobal si hodně vymastíme (používám olej ve spreji).
-
Vajíčko rozmícháme s mlékem a na jemno nastrouhaným sýrem. Zahustíme strouhankou a ze všeho uděláme hustou kašičku.
-
Kuře okořeníme a naplácáme na něj kašičku tak, aby na kuřeti držela.
-
Pak začneme obkládat. Na kuře položíme kolečko citronu, 2 bobkové listy, pak slaninu nebo uzené (dala jsem uzenou krkovici), nakrájené žampiony, ty opět okořeníme a úplně nahoru rajčata. Suroviny se snažíme přitisknout, protože kloužou.
-
Alobal pevně zabalíme a dáme péct.
-
Pečeme 40-60 minut při asi 180°C. Všechno dohromady pustí výbornou šťávu.
Poznámka od kuchařky
Recept mám už asi 4 roky ze slovenské TV JOJ.
Kuchař: Iriska