Osvěžující tvarohový koláč à la Mariolla

33
- reklama -

Suroviny
30-40 porcí

8 vajec
1 Hera
0,5 kg tvarohu (termizovaný)
2 vanilkové cukry
1 pohár krystalového cukru
1 kypřící prášek
2 Zlaté klasy
broskvový kompot nebo jahody (co kto má rád)
1 čiré želé
štáva z kompotu + voda dle toho, kolik máme šťávy, dohromady to musí být 1 l)
2 Zlaté klasy
1 lžíce solamylu
3 lžíce cukru

Postup přípravy receptu

  1. Žĺtky, Heru, tvaroh, vanilku, kypr. prášok, Zlaté klasy a pol pohára cukru spolu vymiešame.


    Zobrazit celý recept

  2. Bielky ušľaháme dotuha s druhou polovicou cukru.

  3. Všetko zľahka spojíme a pečieme na vymazanom a vysypanom plechu na 170 stupňoch cca 45-50 minút.

  4. Na korpus poukladáme ovocie a zalejeme želatínou.

  5. Želatína:
    Šťava z kompótu s vodou (všetkého dohromady musí byť 1 l), 2 Zlaté klasy, 1 lyžica solamylu, 3 lyžice cukru.
    Všetko spolu varíme, až kým nezhustne a nie je číre.

  6. Necháme stuhnúť.

Poznámka od kuchařky

Tento múčnik je veľmi osviežujúci.