![Smaženice z ředkviček Dominika Nováka_5ff6bfcc499a3.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/smazenice-z-redkvicek-dominika-novaka_5ff6bfcc35991.jpeg)
- reklama -
Suroviny
3 porce
- 10 ks vajec
- 2 lžíce sádla
- 1 ks cibule
- 1 špetka mletého kmínu
- 2 svazky ředkviček
- podle chuti:
- sůl
- mletý černý pepř
Postup přípravy receptu
-
Větší cibuli nakrájíme nadrobno a ředkvičky nakrájíme na malé kousky.
-
Cibuli zpěníme na sádle a jakmile začne mírně zlátnout, přidáme nakrájené ředkvičky. Dusíme, dokud ředkvičky nezesklovatí, okořeníme, zalijeme rozšlehanými vejci, osolíme a mícháme na mírném ohni tak dlouho, dokud nedosáhneme požadované konzistence. Soli je potřeba poměrně dost, protože ředkvičky jí pohlcují velké množství. Je nutné průběžně ochutnávat.
-
Smaženici z ředkviček podáváme například s čerstvým chlebem nebo celozrnnou bagetou.
Kuchař: Novak Richard