
Suroviny
4 porce
- 4 filety z lososa
- – 4 lžičky bazalky (tymiánu máty)
- – 4 stroužky česneku nakrájené na plátky
- – sůl
- pepř
- koření na ryby
- chleba nebo jiné bílé pečivo nakrájené na kostičky
- malé žampiony
- olivový olej
- citronová šťáva
- Příloha:
- – fazolové lusky mražené
- – 2 plátky slaniny(nebo sušené šunky)
- – červená cibule
- – sůl
- – pepř
Postup přípravy receptu
-
Filety nařízneme a vetřeme část posekaných bylinek a vsuneme plátky česneku.
-
Osolíme, opepříme, příp. posypeme kořením na ryby (např. Kotányi) a zbytkem bylinek.
-
Filety vložíme do olivovým olejem vytřené nádoby a posypeme kostičkami chleba, který trochu zakápneme oliv.olejem a celé ještě pokapeme citrónovou šťávou a obložíme žampiony.
-
Upečeme v troubě, nejdříve zakryté např. alobalem, dopékáme bez alobalu, až je chleba pěkně opečený.
-
Mezitím na pánvi podusíme osolené a opepřené fazolky, podlité trochou vody a scedíme.
-
Samostatně opečeme dozlatova červenou cibulku, nakrájenou na nudličky a přidáme jemně nakrájenou slaninku, nebo šunku a smícháme s fazolkami.
-
A už jen čekáme, až se losos dopeče a těšíme se, až překvapíme rodinu novým receptem:-)
Poznámka od kuchařky
Zdroj: časopis Apetit
Výborná pochoutka je na tomto receptu i křupavý chlebík, který je zespodu nasáklý jak lososem, tak bylinkami a česnekem!