
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce oleje
- 200 g chleba celozrnného žitného
- 400 g rajčat (konzervovaných)
- 750 g slepičího vývaru (z kostky)
- 2 vaječné bílky
- sůl
- sekaná bazalka
- 30 g ementálu strouhaného Ementálu
- 125 ml smetany
- bílý pepř
Postup přípravy receptu
-
Na polévku oloupeme a posekáme cibuli a česnek.
-
Na pánvi rozehřejeme olej a česnek a cibuli na něm osmahneme.
-
Přídáme nadrobno rozlámaný chléb a prudce opečeme.
-
Zalijeme slepičím vývarem a vložíme konzervovaná rajčata i s nálevem. Necháme asi 15 min. povařit.
-
Ušleháme dotuha vaječné bílky se špetkou soli. Do sněhu vmícháme bazalku a sýr.
-
Z masy vypichujeme lžičkou malé noky, vhazujeme do vroucí vody a vaříme asi 4 min.
-
Polévku propasírujeme sítem, přilijeme smetanu, osolíme a opepříme.
-
Nočky přendáme děrovanou naběračkou z vody do polévky a podáváme.
Poznámka od kuchařky
na osobu asi 270 kcal, 11 g bílkovin, 10 g tuků, 32 g sacharidů
Tento recept jsem našla v mamčiném e-mailu který mi dala přečíst, takže tohle je zkopírované….
Kuchařka: gajdosovam