Jahodovo-želatinový dort

56
- reklama -

Suroviny

Korpus:
5 vajec
200 g cukru
200 g hladké mouky
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
jahody
marmeláda
cukrárenská želatina (červená)

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem i vanilkovým, přidáváme střídavě prosetou mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků.


    Zobrazit celý recept

  2. Formu vymažu mastným a vysypu polohrubou moukou. Peču na 200°c.

  3. Vychladlý korpus potřu marmeládou, pokladu ovoce a zaliju želatinou(želatinu děláme dle návodu na obalu). Komu se zdá korpus dost vysoký může rozkrojit a potřít opět marmeládou.

Poznámka od kuchařky

Tento dort se hodí pro bezmléčnou dietu.