- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4-5 porcí pstruha
- 2 rajčata
- 1/2 zelené papriky
- 1 lžíce másla
- 15 dkg sýru niva
- 1 dl sladké smetany
- 1 stroužek česneku
- provensálské koření
- petrželka
- 1 menší mrkev
- kopr
Postup přípravy receptu
-
Pekáček nebo zapékací misku vymažeme máslem a položíme do ní porce omytých a jen velmi slabě osolených ryb, které zalijeme bešamelovou omáčkou.
-
Nivový bešamel si připravíme tak, že rozpustíme lžičku másla, přidáme 15 dkg nastrouhaného sýru niva, přilijeme 1 dl smetany a zahříváme, dokud se sýr teplem nerozpustí.
-
Pak přidáme stroužek naškrabaného česneku, špetku provensálského koření a nalijeme na ryby.
-
Poklademe rajčaty, kousky zelené papriky, přidáme najemno nastrouhanou mrkev, nasekaný kopr a ozdobíme petrželkou. Dáme zapéct do trouby asi na 30 minut. Podáváme s brambory nebo s bílým pečivem.
Kuchařka: Kroupovka