Hovězí plátky ve vlastní šťávě

67
- reklama -

Suroviny
4 porce

Suroviny:
4 libové hovězí plátky
hladká mouka
2 cibule
3 stroužky česneku
5 dkg slaniny nebo špeku
tymián
pepř
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso nakrájíme na plátky, naklepeme je, okraje nařízneme aby se nám plátky nekroutily.


    Zobrazit celý recept

  2. Maso osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem a obalíme v hladké mouce.

  3. Necháme chvíli odpočinout a mezitím si nakrájíme na drobno cibuli a slaninu a česnek.

  4. V hrnci rozpálíme olej, plátky zprudka opečeme po obou stranách a vyjmeme z oleje.

  5. Ve stejném tuku orestujeme cibuli, česnek a slaninu.

  6. K tomuto základu pak vrátíme maso, zalijeme je vodou a dusíme pod pokličkou do měkka.

  7. Plátky podáváme s vypečenou přírodní šťávou, již nezahušťujeme a nejlepší přílohou je rýže.