- reklama -
Suroviny
4 porce
- Suroviny:
- 4 libové hovězí plátky
- hladká mouka
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 5 dkg slaniny nebo špeku
- tymián
- pepř
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso nakrájíme na plátky, naklepeme je, okraje nařízneme aby se nám plátky nekroutily.
-
Maso osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem a obalíme v hladké mouce.
-
Necháme chvíli odpočinout a mezitím si nakrájíme na drobno cibuli a slaninu a česnek.
-
V hrnci rozpálíme olej, plátky zprudka opečeme po obou stranách a vyjmeme z oleje.
-
Ve stejném tuku orestujeme cibuli, česnek a slaninu.
-
K tomuto základu pak vrátíme maso, zalijeme je vodou a dusíme pod pokličkou do měkka.
-
Plátky podáváme s vypečenou přírodní šťávou, již nezahušťujeme a nejlepší přílohou je rýže.
Kuchařka: Kroupovka