- reklama -
Suroviny
4-6 porcí
- 1 větší mrkev
- 100 g celeru
- 2 cibule
- 1 lžička kari
- 4 hrnky drůbežího vývaru
- 1/2 jablka
- 1/2 hrnku drůbežího masa(nebo šunky)
- tymián
- 100 ml sladké smetany
- hladká mouka
- 2 hrsti rýže
- pažitka
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, mrkev a celer, za chvilku přidáme mouku, dosmažíme a dáme kari, zalijeme studeným vývarem. Vaříme půl hodiny, poté vložíme do polévky na kousky nakrájené jablko, rýži, pepř, tymián, osolíme a vaříme ještě 10 minut. Nakonec přidáme smetanu a pažitku.
Poznámka od kuchařky
Polévka je z kuchařky F1-dámský klub a malinko jsem jí pozměnila. Je úžasně jemná a velmi dobrá.
Kuchařka: Bibinka