- reklama -
Suroviny
- 700 g varených brambor
- 2 vejce
- 100 g strouhanky
- sůl
- mletý pepř
- cibule
- 20 g sádla
- mléko podle potřeby
- Na smažení:
- strouhanka
- vejce
- olej
Postup přípravy receptu
-
Vychladnuté zemiaky zomelieme v mäsovom mlynčeku, pridáme vajcia, soľ, strúhanku a trochu mletého čierneho korenia.
-
Najemno nakrájanú (nastrúhanú) cibuľu opražíme a pridáme k zemiakom. S trochou mlieka vypracujeme cesto.
-
Sformujeme ho na dlhé, na prst hrubé valčeky a pokrájame na 5 cm dlhé kúsky. Najskôr ich obalíme v strúhanke, potom v rozšľahanom vajci a opäť v strúhanke.
-
Vyprážame ich do zlatista v rozpálenom tuku. Hodí sa k nim dusená zelenina.
Kuchař: haston