
- reklama -
Suroviny
            3 porce
							
    
- květák
- mražená zelenina (např. fazolové lusky, hrášek, mrkev, kukuřice…)
- cibule
- 5 stroužků česneku
- olej
- pepř
- sůl
- provensálské koření
- 2-3 vejce
- tvrdý sýr uzený
- bílý jogurt
- lněné semínko
- bylinkové Tofu
Postup přípravy receptu
- 
Květák rozebereme na růžičky, uvaříme v osolené vodě do poloměkka. 
- 
Pak ho vyjmeme z hrnce, lehce pokrájíme na menší kousky, přidáme veškerou zeleninu, cibuli nakrájenou na půlměsíčky, 3 stroužky česneku nadrobno nakrájené, tofu, osolíme, opepříme, bohatě posypeme provensálským kořením a lněným semínkem a vše dáme do vymazané zapékací mísy. 
- 
Zalejeme vejci rozmíchanými se solí a provensálským kořením a dáme zapéct. 
- 
Před koncem posypeme sýrem a necháme roztavit. Podáváme s jogurtovým přelivem. 
- 
Jogurtový přeliv: Bílý jogurt rozmícháme se zbylým česnekem, posolíme, přidáme provensálské koření a necháme chvilku odstát. 
            Kuchařka: blikni
        
