
Suroviny
            4 porce
							
    
- 1 balení lasagní
- Masová směs:
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 400 g mletého masa (nejlepší je hovězí)
- oregáno
- grilovací koření
- pepř
- sůl
- bazalka
- kečup
- 1 plechovka loupaných rajčat
- Bešamel:
- 50 g másla
- 50 g hladké mouky
- 1/2 l mléka
- muškátový oříšek
- pepř
- sůl
- tvrdý sýr
Postup přípravy receptu
- 
Připravíme masovou směs: osmažíme na jemno nakrájenou cibuli a česnek nakrájený na plátky do zlatohněda. Poté přidáme mleté maso a necháme je zatáhnout. Poté maso okořeníme, přidáme kečup. 
- 
Kořeníme hodně, jde o to dosáhnout výrazné chuti koření. Smažíme, dokud maso není hotové. Pak přidáme plechovku s rajčaty, krátce povaříme, případně dochutíme. 
- 
Rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku. Až je jíška osmažená, přilijeme mléko, muškátový oříšek, sůl a pepř. Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí (konzistence asi jako pudink). 
- 
Zapékací mísu vyložíme pečícím papírem. Položíme vrstvu lasagní, na to navrstvíme část masové směsi a bešamelu, poté opět těstoviny a postup opakujeme, dokud máme suroviny. 
- 
Poslední vrstvou by mělo být maso a bešamel, který posypeme strouhaným sýrem. Pečeme při 180°C asi 45 minut. 
Poznámka od kuchařky
Recept mám od skvělého kuchaře a kamaráda Vlastíka 🙂
 
            