
Suroviny
- králík domácí (pokud možno, já použila 1/2 odzadu)
- olej
- 2 větší cibule
- 8-10 stroužků česneku
- kmín
- koření Grill Orient (kdo ho nemá nemusí dávat a může nahradit zázvorem)
- kytička libečku
- Solamyl
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Králíka si naporcujeme a prosolíme a posypeme kmínem, do pekáče dáme trochu oleje, na něj dáme 1 nakrájenou cibuli s půlkou stroužků česneku na plátky a pak si vyskládáme králičí kusy.
-
Zasypeme mírně kořením Grill Orient, nebo zázvorem, posypeme druhou nakrájenou cibulí, zbytek stroužků česneku na plátky a podlijeme vodou.
-
Pak si posekáme na hrubo libeček a vršek jím posypeme, pekáč si přikryjeme a dáme péct.
-
Do hrníčku si rozmícháme ve vodě solamyl a za hodinu pečení vlijeme do pekáče a trochu promícháme, půl hodiny ještě dopečeme, třeba odkryté (já neotvírám a stejně je mírně křupavý a hlavně se rozpadá měkké masíčko.
-
Mezi pečením můžeme králíka obracet a podlévat pokud se nám šťáva vypéká.
Poznámka od kuchařky
Můžu vás ujistit, že králík má po libečku úžasnou chuť a o šťávě ani nemluvím-výborná! Moje improvizace, kterou budu opakovat, až zase dostanu králíčka!
Z receptu bude mít určitě radost Špagetka!!!









