
- reklama -
Suroviny
4 porce
- Králičí maso
- 20 dkg uzeného masa
- 20 dkg špeku
- 2 cibule
- 1 palice česneku
- bobkový list
- 6 nových koření
- mletý pepř
- sůl
- olej
- hladká mouka
Postup přípravy receptu
-
Králíka rozporcujeme a potřeme prolisovaným česnekem a necháme několik hodin odležet.
-
Uzené maso a špek nakrájíme na malinké kostičky, vložíme do hrnce s rozehřátým olejem, necháme vyškvařit.
-
Několik zbylých stroužků česneku nakrájíme na plátky, pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme do růžova. Přidáme porce masa, okořeníme, osolíme a osmahneme ze všech stran.
-
Podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme. Když je maso měkké, vyjmeme ho, šťávu zaprášíme moukou, opražíme, zalijeme vodou, rozšleháme a povaříme. Podle chuti můžeme dochutit sušeným česnekem. Porce masa vložíme zpět a ještě chvíli (10 minut) necháme společně vařit. Nejlepší přílohou jsou knedlíky.
Kuchařka: Kroupovka









