Králík s česnekovou omáčkou

387
- reklama -

Suroviny
4 porce

Králičí maso
20 dkg uzeného masa
20 dkg špeku
2 cibule
1 palice česneku
bobkový list
6 nových koření
mletý pepř
sůl
olej
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Králíka rozporcujeme a potřeme prolisovaným česnekem a necháme několik hodin odležet.

  2. Uzené maso a špek nakrájíme na malinké kostičky, vložíme do hrnce s rozehřátým olejem, necháme vyškvařit.

  3. Několik zbylých stroužků česneku nakrájíme na plátky, pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme do růžova. Přidáme porce masa, okořeníme, osolíme a osmahneme ze všech stran.

  4. Podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme. Když je maso měkké, vyjmeme ho, šťávu zaprášíme moukou, opražíme, zalijeme vodou, rozšleháme a povaříme. Podle chuti můžeme dochutit sušeným česnekem. Porce masa vložíme zpět a ještě chvíli (10 minut) necháme společně vařit. Nejlepší přílohou jsou knedlíky.