Suroviny
- cukrářské piškoty
- 1 konzerva meruněk
- 300 ml kysané smetany
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce kukuřičné mouky
Postup přípravy receptu
-
Piškoty naskládáme do formy, pomažeme kysanou smetanou s medem a poklademe plátky meruněk. Pokračujeme opět piškoty, smetanou, meruňkama (posledni vrstva).
-
Poté nalijeme šťávu z meruněk do kastrůlku, přidáme lžíci kukuřičné mouky (škrobové moučky), trochu vody, za stálého míchání necháme přejít varem a micháme, dokud směs nezhoustne.
-
Poté touto směsí přelijeme dortík a dáme pořádně vychladit na cca 2-3 hodiny. Po této době jsou pištoty krásně měkké z tekutiny, které nasáknou.
Poznámka od kuchařky
Ovoce muze byt i jine, ale nam nejvic chutnaji merunky pro svoji mirnou kyselost.
Neni potreba moc sladit, protoze cukrarske piskoty byvaji jiz na povrchu slazene.
Konzerva je ta mensi, ale pokud chcete dat ovoce vice, meze se nekladou. Povrch dortiku je mozne misto smesi stavy a kukuricne mouky polit rozpustenou zelatinou (ja ji nepouzivam, protoze neni vhodna pro vegetariany pokud neni z agaru).