
- reklama -
Suroviny
dle strávníků
- 300 polohrubé mouky
- 200 g cukru krupice
- 5 vajec
- 250 g hery
- 30 ml rumu
- 50 ml mléka
- 1 PDP
- cca 700 g jahod nebo jiného ovoce
- sádlo na vymazání pekáče
- strouhaný kokos na vysypání
Postup přípravy receptu
-
Nejprve vyšleháme cukr s Herou (malou část cukru necháme do sněhu).
-
Přidáme žloutky, opět šleháme, přilijeme po částech rum, po vyšlehání postupně zašleháváme mouku s peč. práškem. Kdyby bylo moc husté, přilijeme mléko. Na závěr lehce vmícháme tuhý sníh ze zbylých bílků a odložené části cukru.
-
Na vymazaný a vysypaný pekáč vložíme a rozetřeme těsto.(pekáč měl rozměr 35x27cm). Na těsto poklademe ovoce(já dala jahody a třešně).
-
Pečeme při 170°C cca 45 minut.
Poznámka od kuchařky
Bublanina je pěkně nadýchaná a 100 g má cca 1900 Kj…………
docela „bomba“ na mé proporce :-))) posuďte z obrázků
Kuchařka: stakul









