Ovocná bublanina od Stakul

72
- reklama -

Suroviny
dle strávníků

300 polohrubé mouky
200 g cukru krupice
5 vajec
250 g hery
30 ml rumu
50 ml mléka
1 PDP
cca 700 g jahod nebo jiného ovoce
sádlo na vymazání pekáče
strouhaný kokos na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve vyšleháme cukr s Herou (malou část cukru necháme do sněhu).

  2. Přidáme žloutky, opět šleháme, přilijeme po částech rum, po vyšlehání postupně zašleháváme mouku s peč. práškem. Kdyby bylo moc husté, přilijeme mléko. Na závěr lehce vmícháme tuhý sníh ze zbylých bílků a odložené části cukru.

  3. Na vymazaný a vysypaný pekáč vložíme a rozetřeme těsto.(pekáč měl rozměr 35x27cm). Na těsto poklademe ovoce(já dala jahody a třešně).

  4. Pečeme při 170°C cca 45 minut.

Poznámka od kuchařky

Bublanina je pěkně nadýchaná a 100 g má cca 1900 Kj…………

docela „bomba“ na mé proporce :-))) posuďte z obrázků