Suroviny
- Kakaové těsto:
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 1 hrnek cukru krystal
- 3/4 hrnku oleje
- 1 hrnek mléka
- 2 vejce
- 3 lžíce Granka
- citronová kůra z jednoho citronu
- Světlé těsto:
- 2 měkké tvarohy
- 1 vanilkový cukr
- 1 vanilkový puding
- 1 hrnek moučkového cukru
- 2 vejce
- 1 hrnek mléka
Postup přípravy receptu
-
Na kakaové těsto ušleháme vejce s cukrem do světlé pěny, přidáme olej, mléko, nastrouhanou citronovou kůru z jednoho citronu a mouku, ve které nejdříve poctivě rozmícháme kypřící prášek do pečiva a poslední vmícháme do směsi Granko.
-
Na vymazaný a vysypaný plech rozetřeme 2/3 kakaového těsta, přičemž zbytek těsta si odložíme bokem na finále přípravy.
-
Na světlé těsto ušleháme tvarohy s vejci, moučkovým cukrem, vanilinovým cukrem, pudinkovým práškem a mlékem pokojové teploty na řídké těsto, které nalijeme na již rozetřené kakaové těsto na plechu.
-
Nyní je nejvyšší čas na zbylé kakaové těsto, které dle vlastní fantazie a kreativity nalijeme na světlé těsto. Pečeme zvolna dle trouby při 170 stupních, po upečení necháme vychladnout a pak si tuto opravdovou dobrotu vychutnáme.
Poznámka od kuchařky
Moučníky nejsou můj koníček, ale na návštěvu příchozí dcera otce přemluvila a bylo rozhodnuto. Jen se po něm zaprášilo. Nejhorší bylo čekání na vychladnutí.
Zdroj: Recept je od Studia GA – sobotní magazín Práva – lehce upraven (Granko za kakao)