Brambory s bylinkovým máslem v alobalu

105
- reklama -

Suroviny
4 porce

8 větších nových brambor
125 g másla
(bylinky)
petrželka
bazalka
1 stroužek česneku
sůl
(alobal)

Postup přípravy receptu

  1. Brambory neloupeme, ale řádně jim umyjeme slupku, nejlépe kartáčkem.


    Zobrazit celý recept

  2. Podélně je rozpůlíme a do středu řezné plochy vyhloubíme důlek, nejlépe speciálním vykrajovátkem na kuličky z brambor.

  3. Změklé máslo smícháme s prolisovaným česnekem, nasekanými bylinkami a dostatečným množstvím soli.

  4. Máslem naplníme důlky v bramborách, půlky přiložíme k sobě a pevně zabalíme do alobalu.

  5. Rozložíme na plech a pečeme v troubě, rozpálené na 250°C 40-45 minut, podle velikosti brambor.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: pořad Prostřeno na TV Prima.