Kyselka mojí babičky

85
- reklama -

Suroviny
4 porce

500 ml kefíru nebo kyšky
250 g zakysané smetany
3 lžíce hladké mouky
4 brambory
4 vejce
1 kostka cukru
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce – asi 20 minut a oloupeme. Vajíčka uvaříme naměkko – 3 minuty a prudce zchladíme. Zakysanou smetanu dobře prošleháme s hladkou moukou.


    Zobrazit celý recept

  2. Do hrnce dáme vařit 200 ml vody, do vroucí přilijeme kefír a znovu uvedeme k varu. Přidáme smetanu s moukou a za stálého šlehání metlou dobře provaříme (asi 15 minut). Osladíme a osolíme. Do hlubokého talíře vložíme bramboru, rozmáčkneme ji, přidáme vajíčko, osolíme a zalijeme horkou polévkou.

Poznámka od kuchařky

Babička dělávala tuto polévku vždy, když jí zkyslo mléko (místo kefíru).