Suroviny
3 porce
- 6 plátků hovězího masa (zadní, krk)
- 1 větší cibule
- 6 plátků prorostlé slaniny
- 160 g papriková pasta v tubě
- 1 sáček kuličkové mrkvičky (6 kuliček na porci)
- olej
- sůl
- pepř
- nové koření
- bobkový list
- instantní jíška
Postup přípravy receptu
-
Na troše oleje orestujeme středně velké plátky hovězího masa, aby se maso zatáhlo, a podlijeme zlehka trochou vody a vložíme na třetiny rozkrojenou středně velkou cibuli, 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, 2 bobkové lístky a osolíme. Dusíme tzv. ve vlastní šťávě, dokud maso není krásně měkké.
-
Maso poté vyjmeme, a dáme stranou. Vzniklou šťávu přecedíme, propasírujeme již rozvařenou cibuli a zredukujeme na cca 3/4 litru. Do tohoto vývaru vymačkáme celou tubu paprikové pasty a vložíme 18 kuliček mrkvičky. Necháme lehce provařit, tak aby mrkvičky změkly. Výslednou omáčku lehce zahustíme světlou instantní jíškou.
-
Udušené hotové plátky hovězího masa obalíme jednotlivě v plátku slaniny a opečeme z obou stran na teflonové pánvi do křupava.
-
Příloha vařená rýže.
Poznámka od kuchařky
Papriková pasta oranžová verze – viz. foto
Mrkvička kuličková – zakoupena v Maďarsku – viz foto