Podmáslová polévka

103
- reklama -

Suroviny
4-6 – podle chuti a hladu

směs čerstvých hub všeho druhu
1 litr podmáslí nebo Acida
1 zakysaná smetana (není nutná)
1 litr vody
3 polévkové lžíce polohrubé mouky
kmín
sůl
asi 5 dkg másla

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvé houby opláchneme a nakrájíme na drobnější kousky.

  2. Zalijeme vodou,osolíme, přidáme kmín a vaříme houby doměkka.

  3. Mezitím si v rendlíčku rozmícháme hladkou mouku s podmáslím a zakysanou smetanou.

  4. Než vlijeme směs do vařících se hub, přidáme do ní 2-3 sběračky horkého houbového vývaru, aby byla mírně teplá.

  5. Zamezíme tak sražení polévky.

  6. Poté vlijeme pomalu k houbám za stálého míchání metlou.

  7. Povaříme, odstavíme, přidáme máslo a po jeho rozpuštění podáváme. Dobrou chuť!

Poznámka od kuchařky

U nás se ještě přidávalo Maggi, ale je pravda, že se dávalo snad do všeho, mimo bublaniny a dukátových buchtiček. Jo – teď houby nejsou, ale určitě někdy porostou.