Domácí jahodovo-jogurtové nanuky

63
- reklama -

Suroviny
cca 8-10 (záleží na velikosti formiček)

Směs:
1 smetana ke šlehání
2 lžíce zakysané smetany
80 ml bílého jogurtu
cca 300-400 g jahod
5 lžic cukru moučka
Poleva:
cca 3-4 čokolády na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Jahody rozmixujeme ručním mixérem.

  2. Smetanu vyšleháme do tuha a přidáme do rozmixovaných jahod. Přimícháme cukr moučku, přidáme jogurt a zakysanou smetanu. Dobře přešleháme, aby se všechno spojilo a dáme do formiček na nanuky.

  3. Vložíme do mrazáku minimálně na 5 hodin, ale klidně i na delší dobu. Já jsem pokračovala až druhý den.

  4. Nad parou rozpustíme čokoládu, můžeme přidat trochu másla a do polevy namáčíme nanuky vyndané z formiček. Poté je vrátíme zpět do mrazáku.

Poznámka od kuchařky

Můžete zkusit i s jiným ovocem, např. malinami, ostružinami, rybízem, kiwi, meruňkami atd.