- reklama -
Suroviny
4 porce
- 400 g krůtích řízků
- 100 g pršutu
- 4 kyselé okurky
- 2 cibule
- 1/2 paličky česneku
- 200 ml smetany ke šlehání
- 1/2 balení koření na Francouzské brambory od Kotányi
- hladká mouka
- mléko
- olej
- rozmarýn
- pažitka
- ocet
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme.
-
Rozpálíme olej a opečeme na něm cibuli nakrájenou na větší kousky a proužky pršutu, asi 10 minut dohněda.
-
Přidáme maso a ještě asi pět minut opékáme za občasného prohození směsi.
-
Česnek nakrájíme na plátky, jeden stroužek zatím uschováme. Plátky česneku vsypeme do pánve a krátce opečeme.
-
Obsah pánve zasypeme asi dvěma lžícemi hladké mouky, promícháme, zalijeme mlékem, přidáme kolečka kyselých okurek, nasekaný rozmarýn (asi 4 snítky), prolisovaný česnek a přisypeme směs na francouzské brambory. Provaříme, zalijeme smetanou a dochutíme solí, pepřem a zastříkneme octem. Nakonec vmícháme nasekanou pažitku.
Kuchařka: Eliza