Slané minidortíčky

73
- reklama -

Suroviny

6 žloutků
sníh ze 6 bílků
150 g hladká mouka
špetka soli
½ hrnku oleje
1 hrnek mléka
1 prášek do pečiva
———————-
1 červená řepa vařená nastrouhaná nebo rozmixovaná
1 balíček špenátového protlaku
———————-
2 tvarohy
2 Paloučky
6 stroužků česneku
4 vařené žloutky
játrová jemná paštika

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny z první části smícháme na hladké těsto (hustota jako na lívance).
    Rozdělíme na polovinu, do první vmícháme špenátový protlak (je dobré z něj nechat vykapat vodu), do druhé vmícháme 5 – 6 lžic červené řepy.

  2. Obě směsi naneseme na pečící papír, na jednu polovinu plechu jednu barvu, na druhou tu zbývající. Pečeme v předem vyhřáté troubě asi 10 – 15 minut. Necháme vychladnout.

  3. Vychladlý plát překrojíme na polovinu, jednu polovinu ( s řepou) potřeme krémem z 1,5 tvarohu, 1 Paloučku, prolisovaného česneku a špetky soli. Přiklopíme druhou polovinou se špenátem. Krájíme velmi ostrým nožem na kostky.

  4. Zdobíme „kytičkami z játrové paštiky nebo Paloučku smíchaného s ½ tvarohu a 4 vařených žloutků.

Poznámka od kuchařky

Řepa vůbec chuťově znát, česnekový krém to dokonale přehlušil.