
- reklama -
Suroviny
3 porce
- 500 g falešné svíčkové
- 200 g hlívy ústřičné
- 2 větší cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Na rozpáleném oleji orestujeme proužky cibule do tmavé barvy a přidáme na kostky nakrájené maso.
-
Prudce jej opečeme, přidáme sůl, pepř, rozetřený česnek a plnotučnou hořčici.
-
Zalijeme vroucí vodou tak, aby bylo maso ponořené jen z poloviny, přiklopíme poklicí a dusíme.
-
Asi po 45 minutách přisypeme očištěnou a na hranolky nakrájenou hlívu a dusíme společně.
-
Tekutinu necháme vydusit tak, aby nám vznikl hustý sosík. Ten vytvoří především velké množství cibule.
Poznámka od kuchařky
Podávala jsem s bramborovými noky, ale hodí se i bramborový knedlík, brambory, smažené hranolky, či rýže.
Kuchařka: dzungila