
- reklama -
Suroviny
- – 1 malá hlávka zelí (průměr cca 10-15cm)
- – 3 lžíce Majolky®
- – 2 lžíce cukru krystal/krupice
- – trocha citronu
- – 10 dkg rozinek
- – sůl
Postup přípravy receptu
-
Zelí nakrouháme na tenké nudličky, promícháme s majolkou, dochutíme solí, citronem a cukrem a vmícháme rozinky.
-
Salát necháme přibližně 1 hodinu v chladnu odležet, aby zelí zkřehlo a pustilo šťávu. Tekutina navlhčí také rozinky, které příjemně změknou a uvolní chuť.
-
Poté znovu promícháme a můžeme podávat.
Poznámka od kuchařky
dietnější varianta by možná šla s jogurtem, asi bych potom vypustila citron, ale nemám vyzkoušeno, držím se osvědčené chuti, kterou Majolka® dodá…
Kuchařka: isindy