
- reklama -
Suroviny
- 2 pořádné plátky krůtích prsíček
- 2 mrkve
- 1 cibule
- kuřecí vývar
- sůl
- pepř
- máslo
- olivový olej
- citrónová šťáva
- smetana
- hrst čerstvé bazalky
- 1 avokádo
Postup přípravy receptu
-
Krůtí plátky opečeme na olivovém oleji dozlatova, osolíme, opepříme a dáme stranou, ale udržujeme teplé.
-
Ve vypeku orestujeme nakrájenou cibulku a mrkev a vše potom rozmixujeme-tím se pokrm zahustí (ale není podmínkou), přidáme kuřecí vývar, podusíme.
-
Přidáme lžičku másla, smetanu a necháme probublat.
-
Nakonec ochutíme – sůl , pokud je třeba a zakápneme citrónovou šťávou.
-
Vložíme maso zpět a nasypeme hrst nasekané bazalky.
-
Podáváme s rýží nebo bramborem a nakrájeným lahodným avokádem, které po rozkrájení pokapeme citrónovou šťávou, aby nezhnědlo.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Apetit – upraveno.
Čerstvé avokádo příjemně doplní jemnou chuť pokrmu.
Kuchařka: jahoda