- reklama -
Suroviny
- 320 g podmáslí
- 1,5 lžičky soli
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce sádla
- 100 g žitné chlebové mouky
- 100 g pšeničné celozrnné mouky
- 300 g hladké mouky
- 1 lžička drceného kmínu
- 1 lžička chlebového koření
- 1 lžička černého kmínu
- 2 lžíce ovesných otrub
- 2 lžičky medu
- 1 lžička sušeného droždí nebo 1/4 čerstvého droždí
- 1 lžíce zlatých lněných semínek
- Nastavení pekárny:
- Program Těsto
Postup přípravy receptu
-
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), vytvoříme dalamánky, naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 – 40 minut.
-
Pak pomašlujeme vejcem nebo jen žloutkem, mlékem či vodou, můžeme posypat semínky nebo hrubou solí a dáme péct do vyhřáté trouby.
-
Pečeme při cca 200°C / 20 minut.
Hotové dalamánky ihned přendáme z plechu na mřížku.
Kuchařka: kudlova3