
- reklama -
Suroviny
- 300 g jater
- olej
- sůl
- pepř
- 1 cibule
- 3-4 stroužky česneku
- 5 lžic kečupu (lepší je použít pikantní)
- 50 g šunky
Postup přípravy receptu
-
Očištěná játra pokrájíme na kousky a opečeme na oleji.
-
Hotová játra osolíme, opepříme a přendáme je do nahřáté nádoby, aby vydržela teplá.
-
Do pánvičky přidáme trochu oleje nebo másla, necháme na něm zesklovatět drobně pokrájenou cibuli, přidáme pokrájený česnek na plátky, pokrájenou šunku na nudličky a kečup. Je-li potřeba, přidáme trochu vařící vody a směs necháme přejít varem.
-
Játra na talíři přelijeme touto směsí a podáváme s rýží. Ozdobíme jemně pokrájeným pórkem či jarní cibulkou.
Poznámka od kuchařky
Příloha – kdo co má rád.
Rýže, hranolky, chléb…
Kuchařka: Fokuska