Kuskusový salát – tabbouleh

62
- reklama -

Suroviny

150 g kuskusu
3 rajčata
1 střední červená cibule
2 jarní cibulky (nebo 3 šalotky)
hrst máty
svazek hladkolisté petrželky
citronová šťáva (cca 3 lžíce)
olivový olej
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuskus si připravíme podle návodu a necháme vychladnout.

  2. Rajčata spaříme, zchladíme, oloupeme, vyjmeme jadérka a pokrájíme.

  3. Nasekáme petrželku a mátu, cibuli nakrájíme na jemné nudličky, vše promícháme s kuskusem a zalijeme zálivkou, kterou si připravíme našleháním oleje, citronové šťávy, soli a pepře.

  4. Podáváme vychlazené.

Poznámka od kuchařky

Tento salát je oblíbený na Středním Východě. Velmi často se dělá i z bulguru. Než jsem ho sem přidala, snažila jsem se najít “ ten pravý „, ale existuje spousta variant, mohou se přidat např. salátové okurky, olivy, nebo skořice, to jenom co jsem našla, ale v žádném nechyběly suroviny, které jsem uvedla.