
- reklama -
Suroviny
- 150 g kuskusu
- 3 rajčata
- 1 střední červená cibule
- 2 jarní cibulky (nebo 3 šalotky)
- hrst máty
- svazek hladkolisté petrželky
- citronová šťáva (cca 3 lžíce)
- olivový olej
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy receptu
-
Kuskus si připravíme podle návodu a necháme vychladnout.
-
Rajčata spaříme, zchladíme, oloupeme, vyjmeme jadérka a pokrájíme.
-
Nasekáme petrželku a mátu, cibuli nakrájíme na jemné nudličky, vše promícháme s kuskusem a zalijeme zálivkou, kterou si připravíme našleháním oleje, citronové šťávy, soli a pepře.
-
Podáváme vychlazené.
Poznámka od kuchařky
Tento salát je oblíbený na Středním Východě. Velmi často se dělá i z bulguru. Než jsem ho sem přidala, snažila jsem se najít “ ten pravý „, ale existuje spousta variant, mohou se přidat např. salátové okurky, olivy, nebo skořice, to jenom co jsem našla, ale v žádném nechyběly suroviny, které jsem uvedla.
Kuchařka: maris