- reklama -
Suroviny
- 5 litrů vody
- 1 kg soli
- 2-3 kuřata
Postup přípravy receptu
-
Sůl rozpustíme ve vodě a do tohoto nálevu ponoříme rozpůlená syrová kuřata. Necháme je v něm minimálně přes noc, ale i těch asi 12 h stačí.
-
Kuřata vytáhneme z nálevu, necháme okapat a za nožky je pověsíme do vyhřáté udírny.
-
Udíme je asi 3 hodiny, v poslední hodině je můžeme potírat směsí oleje a trochy grilovacího koření.
Poznámka od kuchařky
Nejchutnější jsou čerstvě vytažená z udírny, teplá, měkounká a voňavá kouřem.
Fotky nemám nic moc, protože si synek na týden své dovolené půjčil můj foťák a mně zbyla na focení jen kamera :-/
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Kuchařka: cathleen