
- reklama -
Suroviny
- 1,5 kg brambor
- 1 salátová okurka
- 1 syrová mrkev
- 1 střední červená cibule
- 1 střední bílá cibule
- 1 stonek řapíkatého celeru
- 3 uvařená vejce
- 3 jablka
- 100 g sýru Eidam 30%
- 100 g majonézy
- 1 bílý jogurt
- 1 citron
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout.
-
Oloupané bramory, vejce, jablka oloupaná bez jádřinců a sýr nakrájíme na kostičky. Okurku podélně rozkrojíme a nakrájíme na silnější plátky, očištěnou mrkev nastrouháme nahrubo, stonek řapíkatého celeru nakrájíme na plátky a cibuli nadrobno.
-
Osolíme, opepříme a pokapeme citronem. Přidáme moajonézu a bílý jogurt. Zlehka promícháme a dáme do chladu na 2 hodiny odležet. Poté dochutíme podle potřeby a můžeme podávat.
Kuchařka: hofikovka