Hořčicové fazole s uzeným a vůní rozmarýnu

38
- reklama -

Suroviny

– 20 dkg bílých fazolí (doporučuji předvařené, po 10min. jsou uvařené)
– 20 dkg uzeného bůčku
– 1 cibule
– 2 stroužky česneku
– 1 lžíce plnotučné hořčice
– 100 ml smetany
– sůl
– pepř
– větvička rozmarýnu

Postup přípravy receptu

  1. Fazole propláchneme a uvaříme doměkka.


    Zobrazit celý recept

  2. Na trošce oleje osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, kostičky uzeného a plátky česneku, podlijeme lehce vodou, přidáme hořčici, větvičku rozmarýnu a lehce provaříme.

  3. Nakonec vmícháme smetanu, provaříme do zhoustnutí, vmícháme uvařené fazole a dochutíme pepřem a solí.